12 de maig del 2007

Notícies...

Aquesta ha sigut una setmana difícil. Ja sabeu: quan penses que les coses no poden anar pitjor, acaben anant-hi.

Quan semblava que a casa la cosa estava més calmada (mon pare està una miqueta millor d’això seu), i que ja no hi havia motius per a estar malament ni (tan) preocupada, vaig llegir una notícia en un diari que em va afectar bastant, potser l’heu sentida. Es tractava d’un xiquet de dotze anys que van trobar en el Centre de Menors d’Elx amb el coll trencat... El cas és que, per diversos motius que ara no vénen al cas, vaig pensar que hi havia moltes possibilitats que eixe xiquet hagués sigut alumne meu. El diari no donava moltes dades, ni tan sols el nom o les inicials del menor. Per a ells devia ser una notícia més, una altra víctima. Per a mi ha sigut un gran pes a sobre que he hagut de portar tota la setmana, el pes de la pena. Sentia una gran tristesa, mal per dins, i moltes ganes de plorar.

Al dia següent, en un altre article, deien el nom del xiquet i posaven les inicials dels cognoms. No havia sigut alumne meu. Però no per això vaig sentir-me millor. Només així vaig pensar que, malgrat no haver-ho sigut, sí que havia sigut l’alumne d’un altre mestre o d’una altra mestra que, potser ara, se sentia com jo. Crec que, de manera inconscient, pensem com els pares: els xiquets són més menuts que nosaltres i, per tant, és d’esperar que nosaltres faltem abans que ells. Però no sempre és així. I no sempre estem preparats per a acceptar aquest fet.

Sé que no està en les meues mans, ni potser en les de ningú, canviar aquestes coses, però hi ha tantíssimes notícies que no s’haurien de dir... Millor dit: hi ha tantes coses que no haurien de passar mai...

15 comentaris:

Blogger nimue ha dit...

que dur quan els xiquets se'ns van les mans, ainalma... :(
Jo he tingut una sensació semblant aquesta setmana (salvant les distàncies perquè tu parles d'una criatura morta)amb un alumne de l'any passat. Hem d'assumir que formem part d'un mecanisme molt complex i que quan una peça falla, tot se'n va a la porra. La peça que falla no sempre som els profes.

Molts ànims, bonica, i que això del teu pare vaja encara millor!

13/5/07 12:12 p. m.  
Blogger èlsinor ha dit...

La cosa és que la vida és així: amunt i avall, amunt i avall. Encara que ens dolga, no podem fer res per evitar-ho, de manera que és millor pensar que, si no n'hi haguera de roïns, tampoc no podríem apreciar els bons moments com cal.

13/5/07 1:31 p. m.  
Blogger mossèn ha dit...

si tinguessis el do de canviar les coses per quina començaries ???

13/5/07 3:02 p. m.  
Blogger Ainalma ha dit...

Aquesta criatura ja va nàixer marcada, em sembla a mi, Nimue. Estava en situació de desempar i per això va arribar al centre de menors. No vull pensar que allà també estava en desempar...

Està clar,Èlsinor, però quan ens toca de prop ho sentim d'una altra manera.

És una pregunta molt difícil, Mossén, però supose que tot començaria a anar millor si cadascú fóra capaç de fer un ús responsable de la seua llibertat. Potser això seria el primer que encomanaria a tothom: coneixement i responsabilitat.

13/5/07 6:58 p. m.  
Blogger Awake at last ha dit...

No des clase nunca más y tot arreglat, :-(

Mks.

13/5/07 7:41 p. m.  
Blogger Ainalma ha dit...

No podria no fer-ho, Awake, i ho saps. Mai no hi renunciaria.

13/5/07 8:14 p. m.  
Blogger Deric ha dit...

sí que és trist i coses així et fan replantejar molt les coses

13/5/07 10:02 p. m.  
Blogger Pedra Lletraferida ha dit...

Si nosaltres fem els possibles i els impossible per assolir un món millor, la resta no és al nostre abast.
La llàstima rau en què qui hi podia fer-hi més per la vida d'aquest vailet no ho va poguer fer, o no va volguer.
I això sí que fa mal l'ànima!... =(

Salutacions cordials.

14/5/07 7:31 a. m.  
Blogger Ainalma ha dit...

Ni que ho digues, Déric...

Però siga com siga, Pedra, acaba fent mal. Encara que nosaltres fem els possibles i els impossibles, com dius, és inevitable patir quan sents coses d'aquestes.

Una abraçada.

14/5/07 7:54 a. m.  
Blogger DE TOT UN POQUET ha dit...

I tant que és així... com que sóc d'un poble molt xicotet he vist com pares han soterrat un fill o filla i et comprenc molt bé... massa bé...
Àngel

14/5/07 8:06 p. m.  
Blogger Ainalma ha dit...

Com ja he dit, són coses que no s'haurien de veure mai, Valldalbaidí...

14/5/07 9:06 p. m.  
Blogger Sandra ha dit...

Em sap molt de greu tan lo de ton pare com lo del xiquet.
Pel que fa al nano, a mi em va passar una cosa semblant amb un treballador molt jove de la feina que va morir d'un tumor cranial fa un any. I l'únic raonament que em puc donar és que potser la mort no està tan malament com ens la pinten. Vull dir, que no té perquè ser freda i solitària (de fet, ningú no ho sap això). No estic dient que anem al cel amb Déu i els angelets, però potser pot haver-hi alguna cosa més...

Espero que ton pare es millori!

15/5/07 4:36 p. m.  
Blogger Ainalma ha dit...

Una amiga em deia que cadascú té una missió, i potser aquest xiquet ja ha acomplert la seua... No ho sé, Sandra, no ho sé, sóc massa escèptica.

15/5/07 4:57 p. m.  
Blogger ALtraste ha dit...

En mi cole (en Elx) no se hablaba de otra cosa.

Cosas que, como tú dices, no deberían pasar.

Besos.

17/5/07 11:08 p. m.  
Blogger Ainalma ha dit...

Ha sigut un shock per a tots, Altraste, i més tenint en compte les circumstàncies.

Una abraçada.

18/5/07 1:47 p. m.  

Publica un comentari a l'entrada

Subscriure's a Comentaris del missatge [Atom]

<< Inici