19 de maig del 2007

Coses de mares

Definició de mare: aquell estrany ésser que pot guardar de tot en un armari atenent la teoria de l’ISI (i si...).

Aquest matí, mentre féiem dissabte, la mare i jo, m’ha dit la dona:

-“Nena, no te compres toallas cuando te vayas a tu piso y llévate de las que tenemos sin estrenar en casa, que total, para qué las queremos...

I, clar, li he dit que me les ensenyés per veure com eren, que conec ma mare i els seus gustos... Deixem-ho així. El cas és que he obert l’armari aquell on ella guarda les tovalloles i he descobert una cosa que no havia vist mai: la part de darrere de les tovalloles que estava farta de veure. I jo em preguntava: com poden cabre allà tantes tovalloles? Millor encara: per què en té tantes ma mare? Li ho he preguntat.

-Cariño, porque entre las cosas de mi ajuar y las que tenía guardadas para el tuyo... Y las que he ido comprando porque me gustaban, pero luego las he visto tan bonitas que me ha dado pena gastarlas... Pues se han ido llenando los armarios. Y también porque pensaba: ¿y si algún día se va de casa? Pues necesitará todas estas cosas... (el famós “i si...”).

El cas és que, amb mooooolta paciència, he començat a buidar l’armari (i que no es buidava, xe, de tant de fons com en tenia...), he cobert de muntanyetes de tovalloles i draps de cuina el llit dels meus pares, he seleccionat totes les que m’agradaven, i encara els n’hi he deixat un fum! He començat a ficar la meua tria en una caixa i crec que me’n duc per a cinc vides! Això de l’aixovar em resultarà útil, al final... Una despesa menys que tinc, de moment.

I per si algú pensa que sóc una exagerada, ací teniu la prova de la caixa que he omplert a pressió (amb moooolta pressió).

Nota: estem parlant de la mateixa dona que em repeteix cada vegada que compre un llibre: “¿Dónde vas a meter tantos libros? Un día de estos nos tendremos que salir nosotros para dejarles sitio...” Després del descobriment de hui, li he dit que no torne a dir-me res dels llibres.


17 comentaris:

Blogger èlsinor ha dit...

Dius que ja te'n duus les coses de l'aixovar? És que hi ha alguna cosa que no has volgut dir-nos fins ara??? XD
:P

19/5/07 9:57 p. m.  
Blogger Ainalma ha dit...

No és això, Èlsinor, però com que ma mare comença a fer-se a la idea que no el necessitaré... Vaja, que de moment no em veu casada, la dona.

19/5/07 10:01 p. m.  
Blogger nimue ha dit...

bua! ma mare no és una mare isi. Al contrari! ho llança tot! després vas a buscar alguna cosa i no la trobes per què ma mare ha fet neteja i no guarda res! ains...
De tovalloles no t'han de faltar, pel que veig!

En fi, Elsinor, que el concepte d'aixovar ha evolucionat al ritme de les xiquetes que ja no es casen als 20 ni als 25. L'aixovar te'l fas per quan te'n vas de casa, casada, soltera o arrejuntada... O en la meua família i entorn funcionem així... ;)

20/5/07 9:29 a. m.  
Blogger Ainalma ha dit...

A ma casa també funcionen així les coses, Nimue, ja no queda ni una espurna de l'antic concepte d'aixovar.

I no cregues que ma mare és una mare isi al 100%, que quan comença a llançar coses no l'atura ningú! Però he comprovat que pot fer això amb qualsevol cosa excepte amb les tovalloles ;-) A més, ara fa neteja d'una altra manera: "nena, esto te lo llevas a tu casa, que yo para qué lo quiero..."

Un beset!

20/5/07 9:56 a. m.  
Blogger Giorgio Grappa ha dit...

Ei! La tapa està abombada! Va a esclatar! Hi hi hi... Com a mínim, tens un argument més per a defensar els llibres :-) .

20/5/07 9:59 a. m.  
Blogger Ainalma ha dit...

Si quan jo dic que l'he tancada a pressió, és que l'he tancada a pressió, Giorgio...

;-P

20/5/07 10:20 a. m.  
Blogger mossèn ha dit...

com dirien :
Oh, my God quanta tovallolation !!!
salut

20/5/07 8:43 p. m.  
Blogger Ainalma ha dit...

Ni que ho digues, Mossèn, ni que ho digues...

20/5/07 8:53 p. m.  
Blogger Awake at last ha dit...

Eso del ISI, ¿es tuyo o es copiado?

:-P

Si te sobran toallas mándalas aquí, que nunca vienen mal, XD

Mks.

20/5/07 10:17 p. m.  
Blogger Ainalma ha dit...

És meu, Awake, que si no haguera sigut per l'ISI no hauria acabat l'oposició l'any passat...

21/5/07 7:27 a. m.  
Blogger Iurema ha dit...

NO, no!! Aquesta no és la definició de Mare... Jo també sóc "i si..." i no sóc mare. I de tants "i sis..." quan me'n vaja d'ací tinc tantes coses que no sé on les posaré. Caben tantes coses en 7 anys!!! Tantes, tantes que ploraré.... :'(

21/5/07 3:17 p. m.  
Blogger Pedra Lletraferida ha dit...

Ainalma: si les mares no fòssin ni féssin de mares no serien mares, serien un altre cosa... si més no, diferent. Mira-t'ho pel costat positiu: en dies d'estiu, pots dutxar-te tantes vegades com tovalloles tinguis... =)

Salutacions cordials.

21/5/07 4:13 p. m.  
Blogger Ainalma ha dit...

Clar, Iurema, és que he oblidat dir que, la majoria de les vegades, la síndrome ISI és hereditària...

Ui, Pedra, això suposaria dutxar-me més de 30 vegades al dia...

;-)

21/5/07 7:03 p. m.  
Blogger ALtraste ha dit...

Eso me pasa a mí con mi abuela, que parece ser la encargada del "ajuar" de medio barrio. El otro día fueron las toallas, hoy ha sido la vajilla y, como tú dices... "espera abuela que la vea... no vaya a ser..." y lo era, era "antigua" XD

Besines guapa,

AL.

26/5/07 6:12 p. m.  
Blogger Ainalma ha dit...

Ma mare també tenia cada cosa, Al... Però després de fer la selecció mira tot el que m'enduc!

Un beset.

26/5/07 6:39 p. m.  
Blogger Lost in Translation ha dit...

osti noi! es com la bossa de la mary poppins!

1/6/07 9:50 a. m.  
Blogger Ainalma ha dit...

No te'n fas una idea, Lost...

1/6/07 1:58 p. m.  

Publica un comentari a l'entrada

Subscriure's a Comentaris del missatge [Atom]

<< Inici