12 de juny del 2006

Coses que m'envien per correu...

Un professor, davant dels seus alumnes de la classe de filosofia, sense dir paraula, va agafar un pot gran de vidre i el va emplenar amb pilotes de golf. Després va preguntar als estudiants si el pot estava ple.

Els estudiants van estar d’acord a dir que sí. El professor va agafar una caixa plena de perdigons i la va buidar dins del pot. Els perdigons van emplenar els espais buits que quedaven entre les pilotes de golf.

El professor va tornar a preguntar de nou si el pot estava ple, i els alumnes van tornar a contestar que sí.

El professor va agafar una caixa amb sorra i la va buidar dins del pot. Per descomptat, la sorra va omplir tots els espais buits i el professor va tornar a preguntar de nou si el pot estava ple. En aquesta ocasió, els estudiants van respondre amb un sí unànime.

El professor, ràpidament, va afegir dos cerveses al contingut del pot i, efectivament, el líquid va omplir tots els espais buits entre la sorra. Els estudiants reien.

Quan els somriures van anar desapareixent, el professor els va dir:

- “
Vull que us hi fixeu bé, perquè aquest pot representa la vida. Les pilotes de golf són les coses importants, com la família, els fills, la salut, els amics, l’amor, coses que t’apassionen. Són coses que, encara que perdérem la resta i només ens quedaren aquestes, les nostres vides encara continuarien plenes.

Els perdigons són la resta de coses importants, com el treball, la casa, el cotxe... La sorra són les coses petites. Si primer posàrem la sorra al pot, no hi hauria espai per als perdigons ni per a les pilotes de golf. El mateix succeeix amb la vida. Si utilitzem tot el nostre temps i energia en les coses petites, mai no tindríem lloc per a les coses realment importants.

Pareu atenció a les coses que són crucials per a la vostra felicitat. Jugueu amb els vostres fills, dediqueu un temps per a anar al metge, aneu amb la vostra parella a sopar, practiqueu el vostre esport o afició preferida. Sempre hi haurà temps per a netejar la casa, per a reparar la clau de l’aigua. Ocupeu-vos primer de les pilotes de golf, de les coses que realment us importen. Establiu les vostres prioritats, la resta només és “sorra
”.

Un dels estudiants va alçar la mà i va preguntar què representaven les dos cerveses. El professor va somriure i li va dir:

- “M’encanta que em faces aquesta pregunta! La cervesa és per a demostrar que, encara que la teua vida et semble plena, sempre hi haurà lloc per a dos cerveses amb un amic.”
(Jo només m'he limitat a traduir...)

9 comentaris:

Blogger Awake at last ha dit...

Poner posts de relleno está feo (lo sé porque yo misma lo he practicado alguna que otra vez, XDDDDDDD)

Besos!

12/6/06 11:44 p. m.  
Blogger Ainalma ha dit...

Awake, ja portes un parell d'aquests posts, bonica! I jo sé d'una que sí que ha d'entrar als exàmens de les opos...

Fray Louis de lleó, no t'ho prengues malament, passaré per casa teua, però catòlica i de dretes...

Reconsiderem-ho, sí, Guitape.

Una abraçada a tots.

13/6/06 7:53 a. m.  
Blogger nimue ha dit...

m'agraden les conclusions ;)

13/6/06 9:25 p. m.  
Blogger Pedra Lletraferida ha dit...

Ainalma: Benvinguda siguis al món de les filosofades!... M'ha agradat moltísim, aquesta!... ;) En vull més!

14/6/06 12:30 a. m.  
Blogger Ainalma ha dit...

Sobretot les que fan referència a les cerveses, veritat, Nimue? Encara que no sé jo si no ho canviaria per la mistela de Montroi, eh? Em vas despertar les ganes l'altre dia!

Pedra, com ja he dit, no ha sigut creació meua, només ho he traduït. De totes maneres, m'agrada que t'haja agradat! Si en rep alguna més, te la passaré, no patisques.

Un beset a tots dos.

14/6/06 6:43 p. m.  
Blogger Awake at last ha dit...

YafuncionaBloggerYafuncionaBloggerYafuncionaBloggerYafuncionaBloggerYafuncionaBloggerYafuncionaBlogger
YafuncionaBloggerYafuncionaBloggerYafuncionaBloggerYafuncionaBloggerYafuncionaBloggerYafuncionaBlogger
...

14/6/06 7:11 p. m.  
Blogger Ainalma ha dit...

Sííííí!!! Ho he comprovat a la universitat aquesta vesprada, Awake! Una gran alegria, uff...

14/6/06 10:06 p. m.  
Blogger Pedra Lletraferida ha dit...

Per cert, eixa història no és del tot certa, ara que hi caïc: Dintre del recipient no hi caben un parell de cervesetes amb l'Ainalma, per exemple... Estic massa lluny!... Hehehe

14/6/06 10:40 p. m.  
Blogger Ainalma ha dit...

Cert, Pedra. Supose que en alguns casos hauríem de fer alguna modificació, com canviar Cervesa per correu o alguna cosa pareguda... Aiii, els kilòmetres!! Jeje.

15/6/06 7:21 a. m.  

Publica un comentari a l'entrada

Subscriure's a Comentaris del missatge [Atom]

<< Inici